Elektrische Bedieningen

Waarom elektrisch bediende zonwering?

Elektrisch bedienen is comfortabel, handmatig zwengelen of optrekken is niet meer nodig. Bovendien, elektrisch bediende zonneschermen gaan langer mee! Want met een elektrische aandrijving sluit een zonnescherm altijd perfect. Daardoor hebben wind en regen minder vat op het verouderingsproces van het zonweringdoek. Met één druk op de knop is de klus geklaard.

Wat heb ik nodig?

Kiest u voor een wandschakelaar, of voor de luxe van een draadloze afstandsbediening? En wilt u daarbij een comfortabel accessoire, zoals een zon- en windautomaat, eventueel met afstandsbediening?

Bediening

Elektrische bediening (standaard)

Door een schakelaar om te draaien beweegt uw zonnescherm, screen of rolluik omhoog of omlaag, zonder dat u in weer en wind naar buiten hoeft. U doet dat gewoon van binnenuit, met slechts één druk op of draai aan de knop.

Draadloze schakelaar

Wilt u een bedieningspunt op de muur zonder de noodzaak van bekabeling tussen de buismotor en het bedieningspunt? Dat is mogelijk met een draadloze schakelaar voor één of meerdere zonneschermen of rolluiken. Tahoma IO biedt de mogelijkheid voor individuele of groepsbediening door middel van draadloze communicatie.

Afstandsbediening

Ervaar het comfort van het bedienen van uw zonnescherm of rolluik vanuit een luie stoel of elke andere plek in en rondom uw woning. Dit is bewegingsvrijheid gecombineerd met optimaal bedieningsgemak. Inteo vertegenwoordigt de nieuwe standaard in automatisering – zowel functioneel als esthetisch. Met de Situo 1 (1 kanaal) en Situo 5 (5 kanalen) kunt u één of meerdere rolluiken of zonweringen tegelijkertijd of onafhankelijk van elkaar in de gewenste positie zetten. Draadloze bediening was nog nooit zo eenvoudig.

Windbeveiliging

U bedient uw zonwering met een schakelaar. De windbeveiliging beschermt uw zonnescherm of screen tegen schade door te harde wind of storm. Want dan gaat uw zonnescherm of screen volledig automatisch in. Een veilig idee.

Zon- en Windautomaat

Afhankelijk van het weer beweegt uw zonnescherm of screen volledig automatisch in of uit. Bij welke hoeveelheid zon en wind bepaalt u zelf. Handmatig bedienen kunt u altijd, behalve bij te harde wind. Dan wint de beveiliging het van u.

Digitale tijdklok

Beweegt uw rolluik automatisch omhoog of omlaag op de door uzelf ingestelde tijdstippen.

Comfort

Met een elektrische bediening of automatische besturing maakt u optimaal gebruik van uw buitenzonwering. Bovendien bespaart u veel tijd. Als de zon schijnt bieden elektrisch bediende of automatisch bestuurde zonneschermen u en uw interieur bescherming tegen de warmte en het felle licht van de zon. Maar ze beschermen ook zichzelf. Tegen beschadiging door te harde wind bijvoorbeeld.

Elektronische producten worden zowel bij nieuwe als bij bestaande woningen toegepast. Zeker als u gebruik maakt van draadloze bedieningspunten, want dan kan de aanleg van bekabeling tussen motor en bedieningspunt achterwege blijven.

Van elektrische rolluiken ondervindt u dagelijks gemak. Er is geen gemakkelijkere manier om tijd en energie te besparen en om uw veiligheid te vergroten. Tijd bespaart u, omdat de handbediening volledig is vervangen door moderne techniek. Ook het besturen van meerdere rolluiken tegelijk is hierdoor geen probleem. Energie bespaart u, omdat de besturing er automatisch voor zorgt dat uw rolluiken dicht zijn op momenten dat extra isolatie welkom is. Extra veiligheid geniet u, omdat u er zeker van kunt zijn dat uw rolluiken op bepaalde tijden gesloten zijn.

Solar bediening:

In het kruispunt van moderne esthetiek en groene technologie staat solar zonwering trots en prominent. Door het slim integreren van zonnecellen wordt zonlicht omgezet in bruikbare energie, waardoor de traditionele afhankelijkheid van netstroom overbodig wordt. Dit leidt tot een elegant design zonder de onnodige rommel van snoeren of bedrading, wat resulteert in een strakke en hedendaagse uitstraling voor elke ruimte.

Het grootste voordeel van deze technologie is de draadloze afwerking. Zonder het gedoe van bedrading of het trekken van kabels, is de installatie vaak eenvoudiger en het uiterlijk veel strakker. Dit maakt solar zonwering ideaal voor zowel woonruimtes als commerciële

omgevingen, inclusief buitengebieden waar conventionele elektriciteit misschien niet makkelijk toegankelijk is.

Het kiezen voor solar zonwering is een investering in de toekomst. Het belichaamt een wereld waarin comfort en esthetiek naadloos samengaan met ecologische verantwoordelijkheid. Het is meer dan zomaar een zonwering; het is een visie op moderne woon- en werkoplossingen waar duurzaamheid centraal staat.