Elektrische bediening zonweringen

Waarom kiezen voor elektrische bediening zonwering?

Bij elektrische bediening zonwering is handmatig zwengelen of optrekken niet meer nodig. Met één druk op de knop is de zonwering in of uit! Een elektrische bediening is niet alleen erg handig en luxe voor jezelf, maar ook beter voor het zonnescherm. Door de elektrische aandrijving sluit een zonnescherm altijd perfect. Wind en regen hebben daarom minder vat op het verouderingsproces van het zonweringdoek.

Elektronische producten worden zowel bij nieuwe als bij bestaande woningen geplaatst. Vooral de draadloze bedieningspunten zijn populair, omdat er dan niet geboord hoeft te worden.
Ook van elektrische rolluiken ondervind je dagelijks gemak. Je kunt meerdere rolluiken tegelijk besturen. Ook bespaar je energie doordat de besturing automatisch zorgt dat de rolluiken dicht zijn op momenten dat extra isolatie welkom is. En extra veilig omdat de rolluiken op bepaalde momenten zijn gesloten.

Tips voor het kiezen van de bediening van het zonnescherm of screens

Schakelaar of afstandsbediening of app?

Kies je voor een wandschakelaar of voor de luxe van een draadloze afstandsbediening? En wil je ook nog gebruik maken van comfortabel accessoires zoals een zon- en windautomaat, eventueel met afstandsbediening? Het kan allemaal.

Elektrische bediening (standaard)

Door een schakelaar om te draaien gaat het zonnescherm, screen of rolluik omhoog of omlaag, zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft. Eenvoudige bediening van binnenuit met slechts één druk op of draai aan de knop.

Draadloze schakelaar

Wil je een bedieningspunt op de muur zonder de kabeling tussen de buismotor en het bedieningspunt? Dat is mogelijk met een draadloze schakelaar voor één of meerdere zonneschermen of rolluiken. Tahoma IO biedt de mogelijkheid voor individuele of groepsbediening door middel van draadloze communicatie via de app op jouw telefoon. Een voordeel van een draadloze bediening is dat er niet in de muur hoeft geboord te worden om de motor aan te sluiten op het energienetwerk

Afstandsbediening

Het zonnescherm of rolluik bedienen vanaf de bank of een andere plek rondom de woning? Dat kan eenvoudig met de apparatuur van Inteo. Met de Situo 1 (1 kanaal) en Situo 5 (5 kanalen) kun je één of meerdere rolluiken of zonweringen tegelijkertijd of onafhankelijk van elkaar in de gewenste positie zetten. Dit systeem maakt draadloze bediening wel heel eenvoudig.

Windbeveiliging

Als het heel hard waait of zelfs stormt gaat het zonnescherm of de screen automatisch in als je kiest voor windbeveiliging. Een fijn idee!

Zon- en Windautomaat

Bij een zon- en windautomaat kun je zelf instellen bij welke hoeveelheid zon en wind het zonnescherm of de screen in of uit gaat. Handmatig bedienen kan altijd, behalve als het heel hard waait. Dit is beveiligd om zo het scherm of de screen te beschermen tegen stormschade.

Digitale tijdklok

Met een digitale tijdklok kun je zelf instellen hoe laat het zonnescherm of de screens automatisch omlaag of omhoog bewegen. Erg handig als je van huis bent!

Solar bediening

De zonnepanelen in de omkasting van het zonnescherm, screens of rolluiken laden de accu van de motor op als de zon schijnt. De accu kan tot 40-60 keer gebruikt worden als deze volledig is opgeladen. Een ander groot voordeel is dat er niet in de muur hoeft geboord te worden om de motor aan te sluiten op het energienetwerk. Een duurzame oplossing!