Rolluiken

Rolluiken zijn robuuste, externe luiken die aan de buitenkant van ramen of deuren kunnen worden geïnstalleerd. Ze kunnen handmatig of met een geautomatiseerd systeem worden bediend, afhankelijk van jouw behoeften en voorkeuren.

Voordelen rolluiken

Ze hebben een aantal voordelen. Wij hebben daarom de voordelen op een rijtje gezet:

  • Zonwering
  • Isolerende functie in de winter en zomer
  • Helpt externe geluiden te verminderen
  • Beveiliging
  • Privacy

Zonwering

Een van de belangrijkste voordelen is hun vermogen om effectieve zonwering te bieden. Ze helpen de hoeveelheid zonlicht die een ruimte binnenkomt te beheren, waardoor ze bijdragen aan het handhaven van een aangename binnentemperatuur en energiebesparing op het gebied van airconditioning.

Isoleren

Bovendien fungeren rolluiken als uitstekende isolatoren. Ze verminderen warmteverlies in de winter en helpen de warmte in de zomer buiten te houden. Deze isolerende eigenschappen dragen verder bij aan de energie-efficiëntie van een pand.

Geluiden verminderen

Rolluiken helpen ook om externe geluiden te verminderen. Dit kan bijzonder gunstig zijn in drukke stedelijke gebieden, waar straatlawaai een probleem kan zijn.

Beveiliging

Door hun solide constructie vormen rolluiken een extra beveiligingslaag voor jouw woning of bedrijf, en bieden ze een fysieke barrière tegen mogelijke indringers.

Privacy

Rolluiken bieden wanneer ze volledig zijn gesloten, volledige privacy.

Bediening rolluiken

Je kunt kiezen voor een handmatige en een elektrische bediening. Wij adviseren meestal elektrische rolluiken. Door een schakelaar om te draaien gaat het rolluik eenvoudig omhoog of omlaag. Vooral de draadloze bedieningspunten zijn populair, omdat er dan niet geboord hoeft te worden. Je kunt nu ook kiezen voor bediening op zonne-energie.

De zonnepanelen in de omkasting laden de accu van de motor op als de zon schijnt. De accu kan tot 40-60 keer gebruikt worden als deze volledig is opgeladen. Ook bij deze versie op zonne-energie hoeft er niet in de muur hoeft geboord te worden om de motor aan te sluiten op het energienetwerk. Het is tevens een duurzame oplossing!

Meer informatie vind je op over de bediening van de rolluiken vind je hier.

Wil je meer weten over rolluiken voor jouw huis, kantoor of winkel? Loop vrijblijvend eens binnen in onze showroom aan Schoolstraat 220A in Voorschoten. Parkeren kan gratis voor de deur. Wil je liever een afspraak maken bij jou thuis of direct een offerte aanvragen? Dat kan ook. Bel ons nu op 071-5621651.