Serrezonweringen

Serrezonwering is specifiek ontworpen om de unieke uitdagingen van serres en glazen constructies aan te gaan. De toevoeging van zonwering aan de serre helpt
de temperatuur te reguleren en de lichtinval te beheersen.
Temperatuurregulatie is een van de belangrijkste voordelen van zonwering in de serre. Door de hitte buiten te houden tijdens de warme zomermaanden blijft de serre een koele en aangename plek. In de winter kan de serrezonwering juist bijdragen aan het behouden van warmte binnen de serre.
Een ander voordeel van serrezonwering is de beheersing van de lichtinval door de directe zonnestralen te blokkeren. Zo kun je de helderheid in de serre reguleren. De verblinding van de zon vermindert wat het comfort verhoogt. En is de zonwering gesloten? Dan zorgt deze zonwering ook voor extra privacy.
Serrezonweringen helpen ook aan het verlagen van de energiekosten. Door het reguleren van de temperatuur in de serre is verwarmen of koelen van de serre minder noodzakelijk.

Kiezen voor serrezonwering binnen of buiten?

Het is duidelijk dat serrezonwering aan de buitenkant van het glas de meest effectieve zonwering is. Deze zonwering aan de buitenkant van de serre slaagt er het best in de hitte buiten te houden. Buitenzonwering monteren wij uiteraard aan de buitenkant van de serre en is juist daarom effectief in het blokkeren van warmte en licht voordat deze het glas van de serre bereiken.

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van de serre geïnstalleerd en helpt juist bij het verminderen van helderheid en verblinding. Binnenzonwering in de serre is daarom minder effectief in het blokkeren van warmte dan buitenzonwering. Toch heeft binnenzonwering ook voordelen. Zo blijft de zonwering schoon. Binnen heb je geen last van vogelpoep, bladeren of regen. Ook is binnenzonwering voor de serre is goedkoper dan buitenzonwering. Een ander voordeel is dat een zwaardere constructie op het dak van de serre niet nodig is. Ook is binnenzonwering vaak sfeervoller.

Kies jij voor zonwering binnen of buiten? Kies je voor een handmatige bediening of kies je voor gemak met gemotoriseerde bediening via een afstandsbediening of via de app. Eyelux levert zowel buiten- als binnenzonwering voor de serre.
Kortom, serrezonwering is een waardevolle toevoeging aan elke serre. Wij hebben veel verschillende soorten serrezonwering om uit te kiezen. Kies de oplossing die het best past bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Wij adviseren je graag!

Loop eens binnen in onze showroom aan Schoolstraat 220A in Voorschoten. Wil je liever een afspraak maken bij jou thuis of een offerte aanvragen? Dat kan ook. Bel ons nu op 071-5621651.