Uitvalschermen

Uitvalschermen zijn voor zonwering in zowel residentiële als commerciële instellingen populair. De voordelen van uitvalschermen zijn talrijk. Uitvalschermen zijn zeer effectief in het blokkeren van direct zonlicht en houden ook de binnenruimte koel. Ook tijdens de heetste zomerdagen. Uitvalschermen dragen daarom bij aan een temperatuurregeling in een woning of bedrijfsruimte. De airco hoeft door het gebruik van deze zonwering minder te verkoelen. Zo bespaar je op je energierekening. Bovendien bieden uitvalschermen vanwege hun ontwerp en plaatsing ook een verhoogde privacy. Ze blokkeren het zicht op de ramen van buitenaf.

Welk uitvalscherm kiezen?

De cassette van een uitvalscherm wordt altijd aan de buitenkant van een pand bevestigd. Van de cassette wordt het scherm verticaal uitgerold. Het scherm wordt ondersteund door twee armen die, afhankelijk van het model, vast of beweegbaar kunnen zijn. Er zijn verschillende soorten uitvalschermen. Vaste-arm uitvalschermen zijn ideaal voor ramen waar geen vrije doorgang nodig is, terwijl windvaste en stormvaste uitvalschermen sterk genoeg zijn om hevige wind en stormen te weerstaan.

Handmatig, elektrische of op zonne-energie?

Kies je voor gemak? Kies dan voor een gemotoriseerd uitvalscherm. De bediening werkt eenvoudig met een afstandsbediening of een smartphone-app. De motor kan elektrisch aangestuurd worden, maar je kunt nu ook kiezen voor solar. De zonnepanelen in de omkasting laden de accu van de motor op als de zon schijnt. De accu kan tot 40-60 keer gebruikt worden als deze volledig is opgeladen. Een ander groot voordeel is dat er niet in de muur hoeft geboord te worden om de motor aan te sluiten op het energienetwerk.

Kleuren en patronen

Uitvalschermen zijn een functionele en stijlvolle oplossing voor zonwering. Ze bieden effectieve bescherming tegen zonlicht en verbeteren de privacy. De uitvalschermen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en daarom geschikt voor elke woning of bedrijf. De cassettes zijn in elke RAL kleur leverbaar en ook het doek is in heel veel kleuren en patronen leverbaar.